tag:blogger.com,1999:blog-3135024086741910539.post1402370155109962447..comments2024-03-27T21:12:43.553+01:00Comments on nic specjalnego: Jutro....anabellhttp://www.blogger.com/profile/04432866567332809112noreply@blogger.comBlogger20125tag:blogger.com,1999:blog-3135024086741910539.post-64620292349240589392014-01-08T18:15:59.562+01:002014-01-08T18:15:59.562+01:00Indeks glikemiczny informuje raczej o kalorycznośc...Indeks glikemiczny informuje raczej o kaloryczności danego produktu. Poza tym ostatnio znów wymyślili, że sam indeks to za mało - po prostu należy jeść wszystko możliwie mało przetworzone, bo wtedy bardzo długo trwa droga z żołądka do tkanek. Niedługo dojdą do wniosku, że najzdrowiej to jeść kamienie lub piasek. A daktyle rzeczywiście nie podnoszą poziomu cukru, o ile są zjedzone same, bez ciasta.<br />Miłego, ;)anabellhttps://www.blogger.com/profile/04432866567332809112noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3135024086741910539.post-28056868865781736632014-01-08T18:10:32.029+01:002014-01-08T18:10:32.029+01:00Zaraz wrzucę do następnego posta. Możesz upiec, ...Zaraz wrzucę do następnego posta. Możesz upiec, Jaskóła posadzisz przy krojeniu daktyli, a resztę zrobisz sama, bo tego chlebka nie trzeba wyrabiać.<br />Miłego, ;)anabellhttps://www.blogger.com/profile/04432866567332809112noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3135024086741910539.post-34035630355173218532014-01-08T18:08:52.848+01:002014-01-08T18:08:52.848+01:00Witaj, tym razem przez użycie maki bezglutenowej ...Witaj, tym razem przez użycie maki bezglutenowej wyszedł rzeczywiście bardziej jak ciasto niż chleb. Ale z mąki pszennej wychodzi chlebek, ja go jadałam z masłem, do śniadania.<br />Miłego, ;)anabellhttps://www.blogger.com/profile/04432866567332809112noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3135024086741910539.post-11605992807703387522014-01-08T18:06:48.170+01:002014-01-08T18:06:48.170+01:00To już sprawdzony przeze mnie przepis.
Miłego, ;)To już sprawdzony przeze mnie przepis.<br />Miłego, ;)anabellhttps://www.blogger.com/profile/04432866567332809112noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3135024086741910539.post-22218338175381977892014-01-08T18:04:45.049+01:002014-01-08T18:04:45.049+01:00alEllu, nie wiem, ale tej sody jest tyle co kot na...alEllu, nie wiem, ale tej sody jest tyle co kot napłakał (1 łyżeczka) a do tego jest dobrze rozpuszczona we wrzątku i wg mnie niewyczuwalna. Widzi mi się, ze ona jest głównie dla zmiękczenia daktyli.<br />Miłego, ;)anabellhttps://www.blogger.com/profile/04432866567332809112noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3135024086741910539.post-15333977632879631722014-01-08T18:01:51.351+01:002014-01-08T18:01:51.351+01:00Maduś, ja jestem na bezglutenie, to wzięłam mąkę b...Maduś, ja jestem na bezglutenie, to wzięłam mąkę bezglutenową, ale zasadniczy przepis jest na mąkę pszenną.<br />Miłego, ;)anabellhttps://www.blogger.com/profile/04432866567332809112noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3135024086741910539.post-10585086882107695672014-01-08T17:58:29.302+01:002014-01-08T17:58:29.302+01:00Z tym to żadna robota, bo nie trzeba go wyrabiać a...Z tym to żadna robota, bo nie trzeba go wyrabiać ani nie musi wyrastać przed pieczeniem.<br />Miłego, ;)anabellhttps://www.blogger.com/profile/04432866567332809112noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3135024086741910539.post-84746424539716895712014-01-08T17:57:22.508+01:002014-01-08T17:57:22.508+01:00Upiekłam dziś, jest w następnym poscie.Dałam mąkę ...Upiekłam dziś, jest w następnym poscie.Dałam mąkę bezglutenową gotową, taką do pierogów i naleśników, ale myślę, że któraś z Twoich własnych bezglutenowych mieszanek też byłaby dobra. Chlebek upiekł mi się szybciej niż ten ze zwykłej mąki pszennej i jest bardziej "puchaty" niż chleb.<br />Miłego, ;)anabellhttps://www.blogger.com/profile/04432866567332809112noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3135024086741910539.post-88191617029622052822014-01-08T17:52:10.811+01:002014-01-08T17:52:10.811+01:00Czyżby kobietki sprawdzały czy to aby z pewnością ...Czyżby kobietki sprawdzały czy to aby z pewnością kamienie? Fakt, niezle mi ten naszyjnik "wyszedł", zauważę nieskromnie. Myślę, że i kolor kamieni ma tu spore znaczenie - turkusy zawsze przyciągają wzrok. Pamiętam siebie w Stambule- ruszyć się wprost nie mogłam z tego zapatrzenia.<br />Miłego, ;)anabellhttps://www.blogger.com/profile/04432866567332809112noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3135024086741910539.post-58794844049963454042014-01-08T17:47:53.643+01:002014-01-08T17:47:53.643+01:00Nie taka mordęga, jeśli masz dobrze naostrzony nóż...Nie taka mordęga, jeśli masz dobrze naostrzony nóż i kupisz daktyle bez pestek.Najlepiej naostrzyć nóż tuż przed krojeniem.<br />Miłego, ;)anabellhttps://www.blogger.com/profile/04432866567332809112noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3135024086741910539.post-42670327877014428902014-01-08T14:06:06.729+01:002014-01-08T14:06:06.729+01:00Mnie się wydawało, że wręcz przeciwnie - daktyle m...Mnie się wydawało, że wręcz przeciwnie - daktyle mocno podnoszą poziom cukru we krwi. Indeks glikemiczny 103 to bardzo dużo. Fakt, że różnie źródła podają - znalazłem też tabelę, w której daktyla wycenia się na 70. Ale to i tak dużo.Nitagerhttps://www.blogger.com/profile/15294911776833386876noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3135024086741910539.post-56439266826368762242014-01-08T12:23:53.264+01:002014-01-08T12:23:53.264+01:00A ten daktylowy chlebek to tak w związku z moimi f...A ten daktylowy chlebek to tak w związku z moimi figami chyba:):) Daktyle zjedliśmy, chlebka nie piekę, ale liczę na zdjęcie z Twoim chlebkiem. Jaskółkahttps://www.blogger.com/profile/00756198790289289817noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3135024086741910539.post-43628175900305035392014-01-08T11:17:10.177+01:002014-01-08T11:17:10.177+01:00Witaj serdecznie w Nowym Roku, to przepis bardziej...Witaj serdecznie w Nowym Roku, to przepis bardziej na ciasto niż na chlebek i brzmi bardzo obiecująco.-mamon-https://www.blogger.com/profile/01940529258317860779noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3135024086741910539.post-45017107571516606582014-01-08T10:24:02.699+01:002014-01-08T10:24:02.699+01:00Na pewno będą pyszneNa pewno będą pyszneAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3135024086741910539.post-52335200812067622014-01-08T09:59:33.619+01:002014-01-08T09:59:33.619+01:00Klik dobry:)
A można bez soby? Nie znoszę niczego ...Klik dobry:)<br />A można bez soby? Nie znoszę niczego z sodą.<br /><br />Pozdrawiam serdecznie.<br />alEllahttps://www.blogger.com/profile/13012602101085189379noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3135024086741910539.post-64063180104390285902014-01-08T09:45:38.312+01:002014-01-08T09:45:38.312+01:00znam smak świeżych daktyli - pychota . Zresztą to ...znam smak świeżych daktyli - pychota . Zresztą to jedne z moich ulubionych owoców. Ostatnio miałam okazję jeść daktyle nadziewane migdałami, orzechami i daktyle w miodzie . Te ostatnie już były za słodkie, ale pozostałe ... niebo w gębie:)<br />Może wypróbuję taki chlebek daktylowy, tylko, ze nie mam w tej chwili mąki bezglutenowej.:(<br />Pozdrawiammadahttps://www.blogger.com/profile/03379577123714703537noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3135024086741910539.post-69304299288583894742014-01-08T07:50:43.117+01:002014-01-08T07:50:43.117+01:00Ciągle się zbieram do pieczenia chlebków,
ale chyb...Ciągle się zbieram do pieczenia chlebków,<br />ale chyba to jeszcze nie ta pora ;-)))krystynabozennahttps://www.blogger.com/profile/03140701107713706068noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3135024086741910539.post-47880743485164397712014-01-08T06:59:52.735+01:002014-01-08T06:59:52.735+01:00Jestem bardzo ciekawa chlebka. Nie przepadam za su...Jestem bardzo ciekawa chlebka. Nie przepadam za suszonymi owocami, ale takie drobno posiekane i zapieczone mogą być smaczne. <br />PozdrawiamAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/12655013633068847974noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3135024086741910539.post-28109016417478305072014-01-08T03:05:28.163+01:002014-01-08T03:05:28.163+01:00Bardzo lubię korzystać z Twoich polecanych przepis...Bardzo lubię korzystać z Twoich polecanych przepisów. Jeszcze się nigdy nie zawiodłam.<br />ps. byłam na promocji tomiku poezji wydanej przez mławsko - działdowską Grupę poetów i wystąpiłam w turkusach. Wszystkie kobiety (prawie) dotykały i podziwiały naszyjnik. Robi niesamowite wrażenie, wszędzie!Joterkowohttps://www.blogger.com/profile/10878151291572464662noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3135024086741910539.post-58990922800511412142014-01-07T22:59:17.110+01:002014-01-07T22:59:17.110+01:00Ale krajanie daktyli to mordęga!...Ale krajanie daktyli to mordęga!...zgagahttps://www.blogger.com/profile/07235796022428366959noreply@blogger.com