tag:blogger.com,1999:blog-3135024086741910539.post989969461088895473..comments2024-03-29T09:30:04.060+01:00Comments on nic specjalnego: Czas na robienie....anabellhttp://www.blogger.com/profile/04432866567332809112noreply@blogger.comBlogger10125tag:blogger.com,1999:blog-3135024086741910539.post-13116911158541546852015-09-08T13:05:31.036+02:002015-09-08T13:05:31.036+02:00A mnie się zawsze chce robić przetworów gdy sezon ...A mnie się zawsze chce robić przetworów gdy sezon się kończy...Ustawię sobie przypomnienie na przyszły rok...i może wtedy machnę ten pomidorowy;)Gohaahttps://www.blogger.com/profile/07492935505384654829noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3135024086741910539.post-41397385835481173452015-09-05T23:39:12.818+02:002015-09-05T23:39:12.818+02:00W poprzednim sezonie podałas przepis na chutney, k...W poprzednim sezonie podałas przepis na chutney, który z niewielka zmianą zrobiłam na próbę i był pyszny. niestety w tych smakach nie mam doświadczenia i zrobiłam malutko - bardzo załowałam. Miałam powtórzyc, ale....Teraz chyba najwyzszy czas!Joterkowohttps://www.blogger.com/profile/10878151291572464662noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3135024086741910539.post-66683066605125100482015-09-05T21:50:34.352+02:002015-09-05T21:50:34.352+02:00Przejdzie, przejdzie. Ja do tych robotnych to nie ...Przejdzie, przejdzie. Ja do tych robotnych to nie należę. Ostatni raz gdy byłam sama w domu (mój zwiedzał w tym czasie kolejne szpitale) to żyłam czekoladą (80% kakao) i zupkami "gorący kubek".<br />Miłego, ;)anabellhttps://www.blogger.com/profile/04432866567332809112noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3135024086741910539.post-37287763504361194022015-09-05T19:19:51.562+02:002015-09-05T19:19:51.562+02:00Super!!!!
Tylko że nie chce mi się nic robić!!!
Ja...Super!!!!<br />Tylko że nie chce mi się nic robić!!!<br />Jak myślisz - przejdzie mi????Stokrotkahttps://www.blogger.com/profile/02137263947338900663noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3135024086741910539.post-48436585204124622252015-09-05T11:14:45.547+02:002015-09-05T11:14:45.547+02:00Bardzo lubię hinduską kuchnię wegetariańską - dzię...Bardzo lubię hinduską kuchnię wegetariańską - dzięki tym przyprawom warzywa nie są mdłe. Poza tym są to proste przepisy, nawet mało doświadczona osoba bez trudu może to wykonać. I jeszcze coś = wszystko smażą na klarowanym maśle, które jest znacznie zdrowszym tłuszczem niż którykolwiek z powszechnie używanych olejów. Bo tak naprawdę wszystko powinno być smażone na klarowanym maśle, smalcu lub oleju kokosowym.<br />Miłego, ;)anabellhttps://www.blogger.com/profile/04432866567332809112noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3135024086741910539.post-130918896578047212015-09-04T22:27:56.703+02:002015-09-04T22:27:56.703+02:00kiedyś byłem na jakimś święcie u krysznowców... cz...kiedyś byłem na jakimś święcie u krysznowców... częstowali fajnym jedzonkiem, tam poznałem "słodki ból"... niby prosta sprawa... baza to mus jabłkowy, miód i duuuużo chili... a dalej można już kombinować i dodać cynamon, kurkumę, wanilię, albo chiel /czyli kardamon/ etc...<br />pycha... PKanaliahttps://www.blogger.com/profile/09649160362523083569noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3135024086741910539.post-40598479773148983632015-09-04T11:22:36.051+02:002015-09-04T11:22:36.051+02:00Wbrew pozorom to wcale nie jest dużo pracy. Spróbu...Wbrew pozorom to wcale nie jest dużo pracy. Spróbuj też zrobić chutnej z jabłek, gruszek i śliwek razem. Tylko koniecznie dodaj wtedy ze dwa gozdziki i cynamon. Możesz wtedy nie rozgotowywać wpierw jabłek, a duś wszystko razem rozdrobnione na kawałki. Tylko trzeba wtedy w czasie pichcenia trochę popróbować i ewentualnie korygować dodatkami. <br />Napisz, proszę, jak Ci wyszło.<br />Miłego;)anabellhttps://www.blogger.com/profile/04432866567332809112noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3135024086741910539.post-50347514080761056812015-09-04T11:14:26.524+02:002015-09-04T11:14:26.524+02:00Tak z ręką na sercu to i mnie się nie za bardzo c...Tak z ręką na sercu to i mnie się nie za bardzo chce, ale uwielbiam przeróżne czatneje a nie lubię "zwyczajnych" dżemów. Tu podałam klasyczne, indyjskie przepisy, ale ja robię te czatneje na zasadzie "co mi w rękę i do głowy wpadnie" i jakimś cudem wychodzi to naprawdę niezle ( w moim odczuciu). Dziś na śniadanie miałam "coś" o takim składzie: cebula, jabłka, kalarepka, rozgotowany bób, pieczarki. Dobre na zimno do chlebka i na gorąco do mięsa.Jedyną przyprawą były sól, trochę cukru, dużo łagodnego curry, odrobina octu balsamicznego.<br />Cebulę do czatnejów wprowadzili Anglicy jak i również mieszanie owoców i pomidorów.<br />Ten nadchodzący tydzień ma być w W-wie z temperaturą 16-18 stopni, więc chyba coś porobię, bo jednak lepsza własna produkcja w tej materii niż kupna.<br />Miłego, ;)anabellhttps://www.blogger.com/profile/04432866567332809112noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3135024086741910539.post-83006710990752448652015-09-04T10:25:10.699+02:002015-09-04T10:25:10.699+02:00 Kusisz , kusisz ........ hm no to idę do kuchni !... Kusisz , kusisz ........ hm no to idę do kuchni ! Ewa https://www.blogger.com/profile/03476371944677635714noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3135024086741910539.post-7502774223213501502015-09-03T20:12:40.797+02:002015-09-03T20:12:40.797+02:00Brzmi zachęcająco, ale... masz może przepis na &qu...Brzmi zachęcająco, ale... masz może przepis na "chcenie"? Bo jak na razie to strasznie nie chce mi się pracować. Jakieś lenistwo mnie dopadło. Paradoksalnie wtedy, gdy skończyło się porażające ciepło:(Jaskółkahttps://www.blogger.com/profile/00756198790289289817noreply@blogger.com