... czyli bezglutenowe, a do tego bezjajeczne.
Przepis stąd ściągnęłam.
Składniki:
1 miarka* mąki gryczanej,**
1 miarka mąki kukurydzianej,
1/2 miarki mąki ziemniaczanej
2,5 miarki mleka kokosowego lub zwykłego,
olej do smażenia
Wykonanie: Mieszamy wszystkie rodzaje mąki, dodajemy
mleko, odrobinę solimy, wszystko starannie mieszamy, odstawiamy
na 15 minut. Po tym czasie, jeśli ciasto jest zbyt gęste dolewamy
kilka łyżek wody i mieszamy.
Smażymy na oleju lub maśle klarowanym, podajemy z dżemem lub
sosem czekoladowym.
* u mnie miarka to nieduża filiżanka
** jeśli w pobliskim sklepie nie ma mąki gryczanej to możemy ją zrobić
same, mieląc kaszę gryczaną w młynku do mielenia kawy.